Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


F1 2012: Az új évad szereplői

2012.02.03

Lassan megkezdődnek az első tesztek, a felkészülés a 2012-es idényre. A csapatok bemutatják legújabb reménységeiket, melyektől természetesen ódákat zengenek. De hamarosan a teszteken az is bebizonyosodik ki mennyire jól dolgozott a télen.

 

Caterham-Renault

Elsőként az új néven induló Caterhem mutatta be autóját, melyet mindenki csúnyának bélyegzett. A tavalyi Team Lotus idén is a Reanult motorjaival versenyez, és remélhetőleg sikerül felkapaszkodnia a középmezőnybe, és megszerezheti első pontjait a csapat, Heikki Kovalainennel és Jarno Trullival. 

Caterham-Renault

A kacsacsőrű Caterham-Renault (F1hirek.hu)

 

McLaren-Mercedes

A McLaren nem folytatta a Caterham által megkezdett hagyományt, azaz nincs meg a törés az orr részen. A ránézésre kifejezetten szép betontorpedó, remélhetőleg képes lesz befogni a Red-Bull-t.  

McLaren-Mercedes

 Az igen mutatós McLaren (F1hirek.hu)

 

Ferrari

Természetesen előrelépést vár a csapat, ami tőlük el is várható, főleg hogy náluk dolgozik a még mindig sikerre éhes Alonso. Massa képességeiről már nem vagyok annyira meggyőződve, de itt van neki a lehetőség hogy bizonyítson, valószínűleg a Ferrarinál utoljára, már az idei évi marasztalása is meglepett engem. 

Ferrari

Az orr nekem nagyon tördelt, de összességében nem rossz (F1hirek.hu)

 

Force India-Mercedes

Az indiai tulajdonos megvált Sutiltól és helyére szerződtette a nagy reménység Hülkenberget, a tavalyi újonc Paul di Resta mellé. Sutil menesztése nem az eredményei elmaradása miatt történt, hanem a bírósági ügye a Renault társtulajdonossal, tette az ő helyzetét kényelmetlenné a csapatnál. Úgy látszik ahogy jönnek ki az újabb F1-es autók, úgy fejlődnek az új kacsacsőrűnek nevezett orrmányok. Itt még egy kis szárnnyal toldották meg. Kíváncsian várom milyen megoldásokkal próbálkoznak majd a többiek. 

Force-India-Mercedes

Az indiai team versenygépe (F1hirek.hu)

 

Lotus-Renault

A Lotus csapathoz a Forma-1be visszatért Raikkonen lesz a húzóember, Grosejantól én személy szerint nem várok túl jó szereplést, mert egyszer már ült még a Renault autójában és nem volt túl meggyőző. A csapat a nem is túlzó 4. hely megszerzését tűzte ki célul, meglátjuk képesek lesznek-e túllépni az év közbeni formagyengülésen.

Lotus-Renault

A tradicionális Lotus színekben pompázó versenygép (F1hirek.hu)

 

Sauber-Ferrari

A svájci kiscsapat kiemlte hogy új autójuk a régi evolúciója, mert a tavalyi gépük jó alapnak bizonyul. Náluk is drasztikus a kacsacsőr orron a törés, nem épp a legesztétikusabb látványt nyújtja. A pilótapárosuk megmaradt, és bíznak benne hogy idén is mindig a pontszerzők táborát gyarapíthatják, amire minden esélye megvan ennek a szimpatikus csapatnak. Remélhetőleg a tavalyi újonc Sergio Perez beérett, év végén már jelentősen javult a teljesítménye, illetve a japán Kobajashi kihozzák a legtöbbet a kocsiból.

 Sauber-Ferrari

Durván néz ki a Sauber új gépe (F1hirek.hu)

 

Red Bull-Renault

A Red-Bull autóját egy látványos videóban mutatták meg először a nagyközönségnek. A vetélytársakhoz képest jóval lekerekítettebb forma jellemzi, nagyon letisztultnak tűnik. Ami a legszembetűnőbb, hogy a kacsacsőr kiszélesedő részénél egy légbeömlő nyílás lett kialakítva. Az eddig bemutatottaknál ilyen megoldás nem volt. Mindenki arról beszél hogy a befújt diffúzor megszüntetése leginkább ezt a csapatot sújtotta, meglátjuk hogy Newey miként reagált erre a problémára. Azért bízom benne hogy egy kicsit azért közelebb lesznek a többiek hozzájuk, és a pontversenyben is izgalmas évet produkálnak 2012-ben.

 

 

Red-Bull-Renault

 A kihívó (F1hirek.hu)

 

Toro Rosso-Ferrari

A Forma-1 tehetségkutató gárdája, lapátra tette tavalyi pilótapárosát és helyükre leszerződtette az újonc Vergne-t, és a tavaly már a Hispániánál bemutatkozó Daniel Ricciardo-t. Az utóbbi versenyzőnek sikerült bizonyítani, mivel az évad végén már többször képes volt legyőzni a tapasztaltabb Liuzzit. A autóban és a pilótákban  is megvan a lehetőség egy jó eredményre, sokkal inkább mint a csak fizetős pilótákból építkező csapatoknál.

 

Toro-Rosso-Ferrari

 Nem rossz a Toro-Rsso új autója (F1hirek.hu)

 

Williams-Renault

Elérkezett a Williams bemutatója is. Nem csináltak nagy hajcihőt körülötte, csak simán kitolták az új kocsiukat a garázs elé, az újév első tesztjének reggelén. Sajnos ez a nagy multú csapat rákényszerült hogy két fizetős pilótával kezdje az évet, ami nem sok jóval kecsegtet. Bár Maldonadoban látok lehetőségeket, Sennáról ugyanezt nem tudom elmondani, noha Barrichello menesztését logikus döntésnek tartottam. Lettek volna sokkal jobb vezetői képességgel megáldott pilóták is, akik vezetői ülés nélkül maradtak. De hát a pénz! Remélem mind a csapat, mind a pilóták rá fognak cáfolni a kedvezőtlen előjelekre.

Williams-Renault

Remélem hogy az új FW34-es meglepi a mezőnyt (F1hirek.hu)

 

Mercedes

 Itt a legfőbb cél hogy a csapat végre előrelépjen az elmúlt két évben bebetonozott 4. helyéről. A pilóták, például Rosberg annyira jónak ítélte a helyzetet hogy nemet mondott a Ferrari ajánlatára. Elég nagy problémát jelentene ha a vörösök mégis eléjük furakodnának. Hamarosan meglátjuk hogy is áll a mezőny a téli szünet után.

 Mercedes

A német csapat és az új reménység, ami talán visszaidézné a Brawni emlékeket (F1hirek.hu)

 

Marussia-Cosworth

A télen névváltáson átesett Virgin ezentúl már Marussia néven szerepel. Az orosz tőkével opráló csapat autója még nem ment át a törésteszteken, és úgy tűnik hiába van a csapatnál Glock tehetsége nem tudnak vele élni. Az eddigiekből kitűnik hogy a mezőny végén lévő két team megint csak egymással lehet versenyben, tesztekre vélhetőleg egyikük új autója sem jut el.

marussia.jpg

Íme az MR01-es, és Glock mellett egy újonc Charles Pic (F1hirek.hu)

 

Hispania-Cosworth

Utolsónak megérkezett a spanyolok versenygépe is, és Pedro de la Rosa érkezésével van egy igazán tapasztalt pilótájuk is ami biztosan nem árt, csak mezőny végéről lesz nehéz előremozdulniuk. Már az is nagy szó lenne ha meg bírnák őrizni a tavalyi utolsó előtti pozíciójukat. Azért szurkolok nekik hogy ne így legyen.

hispania.jpg

Az új Hispánia bejáratása Karthikeyannal már megtörtént (F1hirek.hu)

 Szerintem az év elején az erősorrend a következő lesz :

1. Red Bull            McLaren

2. McLaren            Red Bull

3. Mercdes            Mercedes

4. Lotus                 Ferrari

5. Ferrari                Williams

6. Force India        Lotus

7. Sauber               Sauber

8. Williams            Toro Rosso

9. Toro Rosso       Force India

10.Caterham         Caterham

11.Marussia           Marussia

12.Hispania           Hispania

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lenti Bánfy Miklós út 29

(Király Jázmin, 2014.07.06 22:32)

Kurva szar