Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jelen állás

2010.02.25

A teszteken látott formák alapján itt az ideje egy kis esélylatolgatásnak a Forma-1-ben.

A legutóbbi teszten már az új Lotus is képviseltette magát, igaz jobbára csak a mezőny végén, leginkább a Virginnel voltak versenyben. Az eddig látottak alapján a új gárdák jókora hátránnyal indítanak, nem várható tőlük olyan kiugró eredmény mint tavaly a Brawnnál.

Az élen a Ferrari paripája tűnik a legerősebbnek, pedig a bemutatók után nagy riadalom volt a maranellóiaknál, ugyanis nem aknázták ki a szabályok adta lehetőségeket, a tavalyi "cápauszony" meghosszabbított változatát. Az élbolyban van még a McLaren, és a Mercedes, és meglepetésre a visszatérő Sauber is erősnek tűnik, valamint a Red Bull sem tűnik rossznak.

A középmezőny elején vitézkedett a Renault-al Kubica, a franciákat a Toro Rosso, a Force India, és a Williams követi. Az utóbbiak eddig inkább lassúságukkal hívták fel magukra a figyelmet, jócskán javulnuk kell még ha a dobogóért szeretnének harcban lenni.

Megbízhatóság tekintetében a Virgin autója tűnik a leggyengébbnek, komoly javulást kell mutatniuk azért is hogy végig bírjanák a bahreini versenytávot. A Red Bull sem a megbízhatóságával fog kitűnni a mezőnyből.

A mezőnyre még egy teszt vár Barcelonában mielött megkezdődik a 60. Forma-es idény. Remélem sok izgalmas, jó futam vár ránk, de hát mit is várhatnánk a mezőnyben Schumacherrel, Alonsóval, az McLaren-es duóval, és persze Vettel, Rosberg neve is jó versenyeket ígér.